Family Mercy House

Abbi, som egentligen heter Abebech men till vardags kallas helt enkelt för Abbi, har en längtan att se fattiga kvinnor och barn hjälpta och upprättade.
Abbis egen mamma och pappa var mycket fattiga och när pappan dog var Abbi fyra år gammal. Hennes mamma klarade då inte att ta hand om henne och hennes två syskon.

De tre barnen blev bortgivna och Abbi fick komma till en familj där hon började arbeta som hembiträde endast fyra år gammal. Familjen var inte snäll och Abbi fick ofta fysisk misshandel och måste oftast gå och lägga sig hungrig.
Abbi säger själv, det var inte hungern och slagen som gjorde ont utan separationen ifrån min mamma! Men efter en gudomlig upplevelse kunde hon förlåte dem som behandlat henne illa och hon blev fri ifrån hat och bitterhet.

Därför har hon återvänt till Etiopien och startat upp Family Mercy House för att hjälpa åtminstone några av alla dessa fattiga outbildade kvinnor som lever i Addis Abeba. De flesta har också barn och det enda sättet att bryta fattigdomen är att barnen får en bra skolgång och riktig utbildning.

Kvinnorna på Family Mercy House får samtalsterapi där Abbi försöker motivera dem att göra en kraftansträngning till att förändra sitt liv och lyfta sig ifrån fattigdomen. Som redskap får de gå igenom en niomånaders praktiskt utbildning. Många kan inte läsa och skriva men de kan lära sig att:
Baka och ta hand om ett kök.
Håruppsättningar och nagelvård på skönhetssalong.
Sticka, virka och sy kläder med symaskin.
Producera lokala torrprodukter och kryddor
Arbeta och servera på kafé.
Abbi tar också ett ansvar för barnen via Family Mercy House Fadderbarn program där barnen får fadderföräldrar som hjälper barnet ekonomiskt varje månad.

DÄRFÖR FINNS NU FAMILY MERCY HOUSE -för en upprättelse av de fattigaste familjer.

Family Mercy House - Hjälp de hjälplösa